2020-12-15

MediaMarkt Sverige utökar samarbetet

MediaMarkt Sverige utökar samarbetet med Bluebird Media efter kraftigt ökade intäkter och ROAS

Performance marketing-byrån Bluebird Media har fått förtroendet att förvalta ytterligare en av MediaMarkt Sveriges kanaler. Efter ett framgångsrikt år utökades samarbetet i oktober 2020 till att förutom annonsering i sökmotorer även inkludera annonsering i sociala medier.

I september 2019 ingick MediaMarkt Sverige och Bluebird Media partnerskap med målet om att öka den digitala närvaron på den svenska marknaden med hjälp av sökordsannonsering. Redan i Q4, de tre första månader in i samarbetet, genererade Bluebird en ökning på 170% av inkomster från sökannonser samt 78% av ROAS. I 2020 har samarbetet fortsatt visa positiva resultat med en ökning på 70% av intäkter samt 47% ROAS fram till i mitten av december. Nu har MediaMarkt Sverige valt att även anförtro Bluebird Media hanteringen av annonser i sociala medier.

"Vi vill ta vår marknadsföring i sociala medier till nästa nivå och har därför genomfört en omfattande pitch där vi utvärderat ett antal byråer. Det slutliga valet föll på Bluebird, som vi redan idag har ett framgångsrikt samarbete med inom sökordsmarknadsföring", säger Siri Broberg, Digital Marketing Manager, MediaMarkt Sverige.

"Vi är otroligt tacksamma och glada att än en gång ges förtroendet av MediaMarkt Sverige. Att även hantera annonser i sociala medier ger oss möjligheten att jobba mer holistiskt, med ett team som innefattar såväl SEM- samt Social-specialister. På så vis kommer vi vara mer i synk och jobba effektivare cross channel", säger Henry Mäkelä, Partner & Head of Social & Programmatic på Bluebird Media.