2021-02-02

Byggmax väljer Bluebird

Byggmax väljer Bluebird Media som helhetsleverantör av digitala marknadsföringstjänster på samtliga marknader

Efter genomförd pitchprocess gav Byggmax performance marketing-byrån Bluebird Media förtroendet som helhetsleverantör av digitala marknadsföringstjänster i Sverige, Norge och Finland. Med start vid årsskiftet 2021 tog Bluebird över uppdraget som innefattar sökmotorannonsering, sökmotoroptimering, sociala medier-annonsering, display och webbanalys.

“Att arbeta med rätt verktyg och partners är en viktig del i att säkerställa god leverans och fina resultat för sin organisation”, säger David Olsson på Byggmax.“ Vi utvärderade flera duktiga aktörer och valet föll på Bluebird Media som har det datadrivna och holistiska arbetssätt jag efterfrågar.”

Byggmax, som har en stark marknadsposition på den Nordiska gör-det-själv-marknaden, har ett fokus på tillväxt inom såväl butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling. Tidigare har uppdragen för annonsering och optimering av de olika kanalerna legat fördelade på olika byråer, men nu har man valt att samla allt i ett uppdrag hos Bluebird.

"Som 360-leverantör till Byggmax har vi möjligheten att ta ett helhetsgrepp om den totala affären genom att jobba effektivt cross channel. Detta kommer ge oss en enorm fördel inför årets fokus på att optimera Byggmax som omnikanal", säger Henry Mäkelä, medgrundare samt Head of Social & Programmatic på Bluebird Media.