2021-03-22

Bluebird stärker styrelsen

Bluebird stärker styrelsen för fortsatt tillväxt & expansion

Performance Marketing-byrån Bluebird Media tillsätter två centrala positioner till styrelsen. De nya tillskotten är Lisa Farrar, Group CXO & CMO på IVC Evidensia, och Antoine Coopoosamy, Global Marketing Measurement Manager på H&M.

Sedan starten 2018 har Bluebird Media växt till att innefatta 42 anställda, med kontor i Stockholm och i Helsingfors, och med uppdrag som sträcker sig över flera marknader, främst inom Norden. Efter ytterligare ett starkt år med kraftigt ökade byråintäkter väljer nu Bluebird Media att säkra en fortsatt stabil tillväxt genom att välkomna två nya styrelsemedlemmar.

Lisa Farrar bidrar främst med kunskap och kompetens från att organisera stora digitala bolag och Antoine Coopoosamy bidrar med fördjupad branscherfarenhet och expertis inom digitala strategier, affärsutveckling, analys och optimering.

”Att få vara med på Bluebirds framtida resa känns otroligt spännande. Jag ser framför mig en stark tillväxt genom både befintliga och nya kunder, geografisk expansion och tekniska tjänster som fortsätter leverera unikt värde för Bluebirds kunder,” säger Lisa Farrar. ”Med min erfarenhet inom global ecommerce, retail och teknik bidrar jag till en spännande utveckling inom organisation, tillväxt och strategi.”

För att kunna säkra en hållbar tillväxt med hög kvalitet fokuserar Bluebird på att leverera mätbara, agila och optimerade kampanjer baserade på data.

"Den digitala marknadsföringens framgång och impact kommer bara att bli svårare och de varumärken som kommer att stå som vinnare i den digitala resan är de som lyckas definiera rätt nyckeltal och har tillgång till de bästa plattformarna och samarbetspartners i marknaden för att omsätta och följa upp på strategin,” säger Antoine Coopoosamy. ”Med kompetenser som sträcker ut sig från enkla analytiska uppdrag till förmågan att bygga ett långsiktigt strategiskt partnerskap, har Bluebird alla komponenter på plats för att lyckas."

Under 2019 hade bolaget intäkter på 16 miljoner, under 2020 hade det ökat till 26 miljoner och resultatet hittills för 2021 pekar fortsatt uppåt. Det senaste året har Bluebird Media dubblerat sin kundbas och skapat kampanjer för många av de stora e-handelsjättarna, såsom KICKS, KitchenTime och MediaMarkt Sverige. I vintras tillkännagavs bland annat att MediaMarkt Sverige utökat sitt samarbete med bolaget efter att Bluebird genererat en ökning på 170% av inkomster för sökannonser.

”Bluebird befinner sig i en extremt spännande tillväxtfas, men det är lika viktigt att vi växer på ett långsiktigt, och hållbart sätt även framåt” säger Magnus Dahlquist, medgrundare och VD på Bluebird Media. “Lisa kommer med sin mångåriga, internationella erfarenhet att vara instrumentell i vår organisationsutveckling och ledning, samtidigt som Antoine, med sin djupa branschexpertis och sitt breda nätverk, bidrar med såväl kvalitetssäkring och affärsutveckling av våra specialistområden.”

Under 2021 förväntas bolaget att bredda sitt affärsområde och etablera sig starkare såväl nationellt som internationellt. Målet är att på sikt bli en marknadsledande nordisk fullservicebyrå inom performance marketing, creative services och data.

Torsdagen den 25 mars kl 16:00 arrangerar Bluebird ett event på Clubhouse för att presentera styrelsen ytterligare samt diskutera framtidens digitala marknadsföring.

Bluebird

Fr.v.: Antoine Coopoosamy, Henry Mäkelä, Lisa Farrar, Patrik Segersven och Magnus Dahlquist. Foto: Christian Gustavsson